Actueel

Janssen Fritsen

02 jan 2019

In 1950 werd Janssen-Fritsen opgericht als “fabriek voor speeltoestellen”. De laatste jaren richt het bedrijf zich op het bewegingsonderwijs en de turnsport.

Ook buiten Nederland springt haar  kwaliteit in het oog. Zo leverde het Helmondse bedrijf de turntoestellen voor de Olympische Spelen van Mexico, München, Barcelona, Athene en Beijing. Het familiebedrijf groeit hard, waardoor een nieuwe ICT voorziening ervoor moet zorgen dat het bedrijf flexibel blijft.

Eind 2015 benaderde Janssen-Fritsen IT-dienstverlener i³ groep om mee te denken over de invulling van haar nieuwe IT-infrastructuur die moest gaan aansluiten op een aantal belangrijke interne ontwikkelingen. Om te kunnen voldoen aan de wens om tijd en plaats onafhankelijk te kunnen werken was een nieuw platform nodig dat dit kon faciliteren.

Na een intensief traject waarin i³ groep adviseerde over de benodigde architectuur en samen met de IT-specialisten van Janssen-Fritsen een roadmap uitstippelde heeft Janssen-Fritsen en nu i³ groep de opdracht gegund voor het leveren van een nieuwe op HPE technologie gebaseerde infrastructuur.

Als i³ groep zijn wij trots dat Janssen-Fritsen voor ons kiest. Zij staan symbool voor de Nederlandse handelsgeest en hebben een wereldmerk neergezet op het gebied van sport toestellen. Als i³ groep kunnen wij nu een bijdrage leveren aan hun verdere groei ambities en een stabiel IT fundament bieden waarop de organisatie kan vertrouwen, meer grip en inzicht krijgt in de kosten wat een uitstekende basis is voor verder innovatie.

We zijn ervan overtuigd dat dit project samen met i³ groep tot een succes zal leiden

Hans Elbersen, IT-manager van JF Group verwoord het als volgt: “Gedurende het hele voortraject heeft i³ groep zich opgesteld als een ware sparringspartner, een partij die proactief meedenkt. Betrokken door persoonlijke aanpak en uitgebreide kennis heeft ertoe geleid dat i³ groep samen met ons de juiste technische vertaalslag heeft gemaakt voor de nieuwe infrastructuur, nauw aansluitend bij de strategie van Janssen-Fritsen. We zijn ervan overtuigd dat dit project samen met i³ groep tot een succes zal leiden.”