Design

Advies

Op basis van de wensen, behoeften en doelstellingen stelt i³ groep een passende oplossing samen voor alle infrastructurele vraagstukken. Uitdagingen op het gebied van exponentiële datagroei, complexiteit van data-opslag en de daarbij behorende financiële aspecten zijn voor ons dagelijkse kost. In samenwerking met de klant creëren wij een toekomstbestendig ontwerp. Onze specialisten weten wat er nodig is om data op een veilige en efficiënte manier op te slaan en op de juiste manier beschikbaar te stellen in jouw bedrijfsproces. Dat maakt ons dé expert op het gebied van datamanagement.

Onze consultants gaan graag met je in gesprek voor een nadere kennismaking.

NEEM CONTACT OP

Ontwerp

Een IT-infrastructuur bestaat uit verschillende componenten: compute, storage, back-up en archivering. Het bedenken en het uitwerken van een passend ontwerp vereist kennis en kunde. Binnen de technische architectuur stellen wij het ontwerp op, waarbij er rekening wordt gehouden met onderstaande punten:

  • Capacity: De invulling van de storage behoefte rekening houdend met datagroei op lange termijn
  • Performance: Realiseren van de gewenste snelheid voor nu en voor de toekomst
  • Security: Voldoen aan specificaties, processen en beheerstandaarden
  • Availability: Zorg dragen voor de beschikbaarheid van data en infrastructuur; redundant, zero-downtime

i³ groep kan ook ondersteunen met marktverkenning, fabrikant-selectie en eventueel het offerte- en inkooptraject.

ONTDEK DE MOGELIJKHEDEN

Databeschikbaarheid

Veel organisaties vertrouwen al jaren op hun back-up omgeving. Na een ransomware-aanval ontstaan er problemen en onrust omdat de omgeving en het herstelproces anders zijn ingericht.
Om snel te kunnen herstellen na een ransomware-aanval zijn een goede en volledige back-up noodzakelijk, waarbij de Recovery Point Objective (RPO) en Recovery Time Objective (RTO) gewaarborgd zijn. Om een succesvolle restore te kunnen garanderen is het belangrijk dat deze regelmatig getest wordt. Deze testen zijn een belangrijk onderdeel van het DR-plan. Dit plan geeft een duidelijk beeld van de stappen die ondernomen dienen te worden in geval van een ‘disaster’.

Moet data snel beschikbaar zijn na een ransomware-aanval? Wij helpen bij het opstellen en onderhouden van een DR-plan en controleren deze op regelmatige basis.

LEES MEER OVER DR-PLANNING

Altijd voldoende opslag

De behoefte aan opslagcapaciteit wordt steeds groter. Om de exponentiële datagroei te kunnen bijbenen zijn veel organisaties genoodzaakt veelal ongepland extra capaciteit aan te moeten schaffen. Deze niet gebudgetteerde investering heeft effect op het algehele IT-budget. Daarnaast maakt dit het beheren van lopende supportcontracten onnodig ingewikkeld. En wat als deze capaciteitsuitbreidingen vanwege technologische ontwikkelingen niet meer beschikbaar zijn?

Als organisatie is het noodzakelijk om te blijven innoveren en in te spelen op de veranderende capaciteitsbehoefte. Met het pay-per-use model van i³ groep voorzien wij in de benodigde capaciteit en bewaken wij het IT-budget zodat jij de focus kan leggen op innovatie en strategische IT-projecten.

NEEM CONTACT OP

Medische data

Het stellen van de juiste diagnose is afhankelijk van de juiste informatie van de patiënt. Niet alleen de gegevens van gisteren maar ook van jaren ervoor. Dataopslag is van cruciaal belang voor de juiste diagnose en het bepalen van het behandelingsplan van de patiënt. De data moet dus ten alle tijden beschikbaar zijn voor de arts. Het gaat hier vooral om de functionele waarde van data. Echter, wie bepaalt die waarde en wie betaalt de rekening voor het snel en altijd beschikbaar stellen van de medische data? Het beschikbaar stellen en het opslaan van data kan op verschillende manieren: Centraal, decentraal, on-premise, en/of in de cloud. Wij gaan graag met je in gesprek over het opslaan en aanbieden van medische data en de financiële impact daarvan.

KOM IN CONTACT MET TEAM HEALTHCARE

On-premise vs. cloud

Het IT-landschap bestaat niet meer alleen uit hardware, software en applicaties in het eigen datacenter. Het aanbod van cloud-diensten groeit en het verSaaSen van applicaties is in volle gang. De ‘cloud’ staat op de agenda van iedere directie en/of raad van bestuur. Een cloud-strategie doelt op kostenbesparing, schaalbaarheid en voorbereiding op de toekomst. Maar is dit ook realiseerbaar in de praktijk? i³ groep is gespecialiseerd in datamanagement-oplossingen en het vinden van de juiste balans tussen on-premise en de cloud.

Hoe wij dat doen? Onze consultants brengen alle voor- en nadelen van een specifieke oplossing in kaart, zodat jij een juiste beslissing kan nemen.

BESPREEK DE VOOR- EN NADELEN

Inzicht in jouw data

De diversiteit van data is groot en verschillende factoren bepalen de waarde van data. Het inzichtelijk maken van data is van belang om het te kunnen classificeren. Waarom is dataclassificatie belangrijk? Aan de hand van de classificatie kan data kostenefficiënt opgeslagen worden. Daarnaast is de geclassificeerde data in een lifecycle managementproces (LCM) te beheren zodat deze geautomatiseerd op de meest efficiënte plek wordt opgeslagen of verplaatst als een compliance regel dit vereist.

i³ groep heeft ervaring op het gebied van dataclassificatie en bespreekt graag samen de meerwaarde ervan.

ONTDEK DE MEERWAARDE

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over een van onze diensten, projecten of aanpak? Wij staan je graag te woord via telefoon, e-mail of in een persoonlijk gesprek. Laat via onderstaand formulier jouw bericht achter, dan nemen wij contact met je op.

    Utopialaan 28, 5232 CE ’s-Hertogenbosch