Actueel

Ikazia

01 feb 2019

Patrick Dekkers is Coördinator ICT technologie bij het Ikazia Ziekenhuis. “Bij Ikazia staat zorg voor de patiënt voorop. ICT is de afgelopen jaren telkens belangrijker geworden voor ziekenhuizen; je kan gerust stellen dat de beschikbaarheid van ICT van levensbelang kan zijn. Om verstoringen en vertragingen te voorkomen hebben we besloten onze ICT omgeving en ondersteuning verder te moderniseren en professionaliseren. Daarbij werken we nauw samen met i³ groep.”

Ikazia ziekenhuis te Rotterdam - Masterwatt

De keuze voor i³ groep

Patrick Dekkers: “Toen ik bij het Ikazia Ziekenhuis in dienst kwam, werkten we samen met één partij voor onze volledige ICT. Ik had goede ervaringen met i³ groep bij mijn vorige werkgever. Omdat de beschikbaarheid en performance van onze ICT omgeving zo belangrijk is, hebben wij een CARE beheercontract met i³ groep afgesloten en zijn we een samenwerking met ze aangegaan voor advies, leveringen en ondersteuning van datacenter oplossingen.”

“De beschikbaarheid van onze ICT omgeving kan van levensbelang zijn.”

Voordelen van de samenwerking

De samenwerking met i³ groep biedt zowel de ICT afdeling als de gebruikers van het Ikazia

Ziekenhuis duidelijke voordelen. Patrick Dekkers: “Met i³ groep als kennispartner voor onze ICT afdeling kunnen we de kwaliteit en performance van onze ICT omgeving garanderen en tegelijkertijd efficiënt werken. Reguliere werkzaamheden voeren we zelf uit en de continuïteit wordt gewaarborgd door de expertise en ondersteuning van i³ groep. Onze gebruikers hebben dankzij de stabiele omgeving minder last van vertragingen en verstoringen. Voor een gebruiker moet het simpelweg altijd werken; wat er op de achtergrond geregeld wordt is niet interessant voor ze. Maar ook zij merken inmiddels de voordelen van nieuwe functionaliteiten, bijvoorbeeld het feit dat ze een Citrix sessie kunnen meenemen naar een andere werkplek wordt als heel prettig ervaren.”

Ervaringen met i³ groep

Patrick Dekkers: “i³ groep is de advies, services en hardware partner van het Ikazia Ziekenhuis. Die combinatie is voor ons belangrijk, omdat we dan zeker weten dat we de juiste beslissingen nemen en investeringen doen. Dankzij de samenwerking met i³ groep hebben wij waar nodig toegang tot de specialistische kennis die wij niet in huis hebben.

Als ziekenhuis zijn we 365 dagen per jaar, 24 uur per dag in bedrijf. Daarom hebben we binnen het CARE contract gekozen voor 24×7 ondersteuning, zodat we ook buiten kantoortijden kunnen vertrouwen op de kennis en support van i³ groep.

De samenwerking verloopt soepel; niet alleen ik, maar ook onze systeembeheerders kunnen goed schakelen met de engineers van i³ groep. We begrijpen elkaar heel goed en vullen elkaar goed aan.

Verder is i³ groep flexibel en schakelt snel. Niet alleen op commercieel gebied, zoals we laatst merkten toen we snel nieuwe hardware moesten aanschaften voor het regionale EPD wat we in gebruik gaan nemen. Maar zeker wanneer je een probleem hebt, wil je een partner zoals i³ groep die dat direct slagvaardig oplost.”

Over Ikazia

Ikazia is een middelgroot ziekenhuis met vrijwel alle specialismen, waar wordt gewerkt aan continue verbetering van de kwalitatief hoogwaardige zorg. Daarnaast is Ikazia opleidingsziekenhuis voor de specialismen Anesthesiologie, Gynaecologie, Chirurgie (Heelkunde), Interne geneeskunde, Maag- Darm- en Leverziekten en Klinische psychologie. Om patiënten dicht bij huis te kunnen helpen, heeft Ikazia naast het ziekenhuis in Rotterdam-Zuid twee buitenpoliklinieken in Barendrecht en Klaaswaal.

Zelf doen en uitbesteden

De ICT afdeling van het Ikazia Ziekenhuis zorgt met ongeveer 20 medewerkers voor de ondersteuning van 1.600 ICT gebruikers en 1.300 werkplekken, Patrick Dekkers: “Binnen Ikazia hanteren we een pragmatische aanpak. Vanwege het eerder genoemde belang van ICT en omdat de technologie telkens complexer wordt, hebben we er voor gekozen samen te werken met specialisten zoals i³ groep. De dagelijkse ICT werkzaamheden worden door onze helpdesk medewerkers en beheerders uitgevoerd. Bij grootschalige projecten en complexe vraagstukken en verstoringen rekenen wij op de expertise van i³ groep.

Een paar recente voorbeelden hiervan zijn de firmware upgrade van onze HPE 3PAR storage omgeving en advies over de inrichting van VMware clusters, waar wij konden vertrouwen op de kennis van hun consultants. Inmiddels kunnen wij mede dankzij i³ groep vertrouwen op een stabiele, redundant uitgevoerde ICT omgeving met hoge bedrijfszekerheid. We hebben duidelijke performancewinst geboekt met een betere gebruikservaring tot gevolg.”