Actueel

| |

Joep Leurs

Data Recovery Guru

Het is tegenwoordig duidelijk dat steeds meer organisaties zich bewust worden van de gevaren van cybercriminaliteit. Je ziet het op het nieuws, leest het in de krant.

Welke impact hebben deze gevaren nu op de continuïteit van uw organisatie?

Lees meer

Het AVL/NKI gunt de vervanging van het backup-systeem aan i³ groep

Op 30 maart jongstleden heeft het Antoni van Leeuwenhoek/ NKI de meervoudige uitvraag voor de vervanging van het huidige backup-systeem definitief gegund aan i³ groep uit ’s-Hertoghenbosch. Na een gedegen vooronderzoek is de totaaloplossing van Veritas op basis van de Flex en Access Appliance voor het Antoni van Leeuwenhoek op alle fronten het beste gebleken.

Lees meer

Interview met Patrick Dekkers, Solution Consultant bij i³ groep

In januari 2022 heeft i³ groep het team uitgebreid met solution consultant Patrick Dekkers. Wie is Patrick en wat kunnen onze klanten allemaal van hem verwachten? Tijd voor een interview.

Lees meer

Nieuwe collega

Terug van weggeweest...


Met gepaste trots kondigen wij aan dat Wouter Jansen per 1 januari is gestart.

Lees meer

i³ groep zorg & ict lunch

i³ groep healthcare team nodigt u van harte uit voor de 

Zorg & ICT lunch

woensdag 3 november

van 12.00 tot 14.00 uur

Lees meer

Grill Master BBQ Experience

Op 17 september organiseert i³ groep samen met Cloudian een Grill Master BBQ Experience.

Met passie, kennis en enthousiasme word je meegenomen in de wereld van de BBQ en leer je een 3-gangen menu bereiden op de Big Green Egg. Het menu houden we nog even geheim, maar het is een combinatie van vlees, vis, bijpassende garnituren en een verrassend dessert.

Wil jij erbij zijn? Meld je dan aan via het  onderstaande invulformulier of bij jouw contactpersoon van i³ groep.

Lees meer

Virtuele kookworkshop

Meld je nu aan voor de virtuele kookworkshop van donderdag 24 juni

Een burger van Black Angus Rund, Brioche bun, truffel Tallegio, tomaat, eigen gemaakte BBQ saus, uien marmelade en Savora mosterd. Gecombineerd met een heerlijk biertje van Sterck Brouwerij. Loopt het water ook al in de mond bij jou? Schrijf je dan in voor onze virtuele kookworkshop op donderdag 24 juni .
 

Lees meer

Gezond en vitaal

“Ik kan me bezighouden met het vitaal en gezond houden van de ICT systemen en heb tijd voor andere zaken.

De back-up oplossing van Veritas heeft mijn leven als IT-er vergemakkelijkt en in geval van een storing kunnen we altijd terugvallen op i³ groep."

Lees meer

Verbetering performance van Teams bij Ikazia

Verbetering performance van Teams bij Ikazia 
De impact van Corona is overal te zien en brengt tal met veranderingen met zich mee. Er wordt vandaag veel meer samengewerkt en gecommuniceerd met Microsoft Office 365. Dit vergt ook aanpassingen binnen de IT-infrastructuur van Ikazia. Voor Teams-gebruikers heeft men, in samenwerking met HPE, NVIDIA en i³ groep een nieuwe VDI-server-farm aangeschaft om de gewenste performance te halen. 

Lees meer

Peter van der Torn

Het gaat sneeuwen, of toch niet?

Voorbereiden op een situatie die mogelijk aanstaande is. We hebben er allemaal mee te maken.

De afgelopen dagen is het elke dag een hot-topic op nieuws-sites, radio en tv. Hoeveel sneeuw gaat er vallen in welke provincie en erger nog, gaat het dan ook nog flink vriezen? De een pakt het laconiek op met een “we zien het wel” houding, de ander raakt bijna in paniek en gaat hamsteren in de supermarkt en legt de sneeuwkettingen vast klaar.

Hoe anders zien we dit gebeuren binnen de IT. Daar is men op alles voorbereid, of toch niet?

Lees meer

Data-infrastructuur op maat

Bij het ontwerpen van een datamanagement infrastructuur komen vele vraagstukken kijken. i³ groep analyseert, adviseert, implementeert en beheert deze infrastructuur op maat voor u. Wij helpen u bij het maken van de juiste keuzes op korte en lange termijn, op zo’n manier dat schaalbaarheid en flexibiliteit hand in hand gaan met kosteneffectiviteit.

Lees meer

Storage is storage niet meer

Storage is storage niet meer - Het echte werk zit in de software-installatie en configuratie.

 In zijn roman ‘Bezonken rood’ schrijft Jeroen Brouwers: ‘Niets bestaat dat niet iets anders aanraakt’. Als we niet beter weten, zouden we bijna denken dat hij het over de huidige ICT heeft. Zo is storage al lang niet meer alleen een server in een rack plaatsen. Joep Leurs van i3 groep weet als geen ander dat daar aanmerkelijk meer bij komt kijken.

Lees meer

De strategische reikwijdte van storage

De storagemarkt surft mee in het kielzog van de explosieve wereldwijde groei van data. Per slot van rekening moeten al die data ergens worden opgeslagen. Enkele leveranciers van storageoplossingen zijn al lang niet meer de stereotype ‘dozenschuivers’ van weleer. Over de transitie naar adviseur en dienstverlener spreken we met Peter van der Torn van i³ groep.

Lees meer

Ruud Laarhoven

Zet jouw IT omgeving om van CAPEX naar OPEX

Prinsjesdag 2020: voor dit jaar gaat CPB uit van een krimp van dik 5 procent

Voor 2020 was een economische groei van 1.5 procent voorspeld, maar de corona crisis gaf de economie een enorme dreun: voor dit jaar gaat het CPB uit van een krimp van dik 5 procent. VNO-NCW en MKB Nederland wijzen erop dat  er een hoop onzekere factoren voor ondernemers en de economie blijven bestaan.

Als bedrijf of instelling wil je ook in deze lastige tijden blijven innoveren, hoe zorg je voor een toekomstvaste datamanagement oplossingen zonder die initiële investering?

Lees meer

Loyd Slikboer

De belofte van S3 object storage voor medische beelden

Een rebranding naar ‘S3 groep’ zal het niet worden, maar i3 groep heeft de afgelopen jaren behoorlijk wat ervaring opgedaan met het inzetten van S3-compatible storage als opslag-tier voor medische beelden. Dit betekent dat het Vendor Neutral Archive gebruik maakt van de S3 API voor het opslaan van onderzoeken geproduceerd door grootverbruikers als Radiologie en Cardiologie en door andere afdelingen die gebruik maken van beeldvormende technieken. Kortom, de hoogste tijd om u weer eens bij te praten.

Lees meer

Victor Meerlo

Wat is uw databerg waard?

De databerg waar we allemaal mee te maken hebben groeit explosief. In mijn werk voer ik veel onderzoeken uit naar de databerg bij klanten en de impact op de business als deze berg niet meer bruikbaar is. We zien dat vooral het volume ongestructureerde data op filesystemen steeds harder groeit.

Lees meer

Raymond Beijen

Waarborgen van kwaliteit grootste uitdaging voor IT Ikazia Ziekenhuis

Klant aan het woord:

Vandaag spreek ik met Patrick Dekkers, Teamleider Service & Techniek bij het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam.

Patrick heeft, ondanks Covid-19, zijn zaakjes op orde. Hij kan dezelfde kwaliteit diensten verlenen die zijn interne klant van hem verwacht. In deze blog vertelt hij  hoe hij daar met zijn team hard voor werkt om dat te realiseren.

Lees meer

Raymond Beijen

Onbezorgd op vakantie?

Vakantiestress;

Waar gaan we naar toe? Welke route nemen wij? Wat nemen we mee? Past alles wel in de koffer of auto? Zo gaat het er deze dagen er bij veel huishoudens aan toe. Herkenbaar?

Lees meer

Hans van der Heijden

Van SLA naar SLX: het gaat om de beleving

In gesprekken met opdrachtgevers bespreek ik als SLA Manager uiteraard de contractuele SLA-verplichtingen, maar mogelijk nog belangrijker vind ik hoe zij de service en dienstverlening beleven. Daar komt de term SLX vandaan: Service Level Xperience.

Lees meer

Loyd Slikboer

Wat merkt de radioloog eigenlijk van een Vendor Neutral Archive?

Een regelmatig voorkomende aanleiding voor de aanschaf van VNA software blijkt de aanstaande vervanging van het radiologie en nucleaire geneeskunde PACS. Maar is dit wel terecht dé trigger voor een VNA selectietraject?

Als we bovendien in meer detail kijken naar wat de radioloog zal merken van een goed geïmplementeerd VNA, wordt duidelijk dat de impact op de verslagplek minimaal is.

Lees meer

Lex Tange

Groeit het infrabeheer je boven het hoofd? 4 selectiecriteria voor een managed services provider

Welke ICT-afdeling kent het niet? De business heeft een nieuwe softwaretool aangeschaft en stuurt een mail of jij dat ‘even in beheer kunt nemen’. Of de storage loopt sneller vol dan verwacht omdat de business ineens allerlei data wil bewaren die vroeger gewoon werd weggegooid, maar je krijgt geen budget voor uitbreiding van de omgeving.

Lees meer

Peter van der Torn

Voorkom dat jouw data lake overstroomt

Het IoT, applicaties, beveiligingscamera’s en RFID-tags – tegenwoordig stromen er vanuit alle hoeken gegevens in jouw data lake. Dit is veelal ongestructureerde data, in gigantische hoeveelheden. Data die potentieel belangrijke informatie bevat waar jouw organisatie waardevolle inzichten uit kan filteren. Waar en hoe sla je al deze gegevens op, kostenefficiënt en compliant?

 

Lees meer

Victor Meerloo

Bescherming van privacy begint bij de bescherming van data

Privacy is een ‘hot topic’ vandaag de dag, mede dankzij de AVG/GDPR wetgeving. In de praktijk blijkt het voor veel organisaties moeilijk om hieraan te voldoen, omdat ze onvoldoende inzicht hebben in de aanwezige data. En zonder inzicht in data is het onmogelijk om de privacy te beschermen. In dit artikel leggen we uit hoe u uw systemen en processen zodanig kunt inrichten, dat de privacy gewaarborgd is en blijft.

Lees meer

Victor Meerloo

Waardeloze data, dure opslag: de 90/10 regel van strategisch datamanagement

Als business consultant maak ik de vertaalslag van bedrijfsvoering naar IT, met een focus op security, IT governance en business continuity vraagstukken. Wat mij in dataclassificatie onderzoeken blijft verbazen is de waanzinnige hoeveelheid data die organisaties opslaan, zonder een duidelijk doel. In dit artikel geef ik een aantal handvatten om een datastrategie vorm te geven waarmee u kosten kunt verlagen en het rendement op uw data kunt vergroten

Lees meer

Victor Meerloo, Business Consultant

Software-ontwikkeling door eindgebruikers eindelijk realiteit

Al 40 jaar geleden filosofeerden bedrijven over de mogelijkheid eindgebruikers zelf hun computerapplicaties te laten maken. Daarmee verwachtte men tegen aanzienlijk lagere de kosten zelf software binnen de onderneming te kunnen ontwikkelen.  

Lees meer

Gerbrand Landman

EPD uit de muur

Veel zorginstellingen worstelen met de capaciteits-spagaat wat betreft hun ICT afdeling: Er is veel meer vraag naar ICT gerelateerde oplossingen dan dat er mogelijkheden zijn die te realiseren. Waar zet het ICT management vervolgens de (soms beperkte) personele capaciteit op in en hoe worden dan de resterende problemen opgelost? That’s the question!

Lees meer

Buddy Tjoe-Ny , Digital Transformation Specialist

Content servicesysteem: kompas op digitaal transformatietraject

In dit nieuwe jaar zullen veel bedrijven en instellingen doorgaan op de weg die ze in het afgelopen jaar zijn ingeslagen: het digitale transformatietraject. En ondanks de vele obstakels veronderstellen veel organisaties flinke stappen op het traject te hebben gezet.

De positieve gedachten over het verloop van transformatieprojecten blijken dikwijls een misvatting; men staat minder ver op het traject dan verondersteld.

Lees meer

i3 Groep

Jeroen Bosch Ziekenhuis legt accent op gezondheid

Uitgaan van wat mensen wél kunnen, dat wil het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch. De focus van de zorg ligt er op mens en maatwerk. Moderne medische technologie en ICT, waaronder apps, spelen hierbij een belangrijke rol.

Lees meer

i3 Groep

Pathe: Onze bioscopen worden multifunctionele theater- en congrescentra

Wij interviewden Barry de Bruin, Director IT bij Pathé. Hij leidde de afgelopen jaren de digitale revolutie bij Pathé in goede banen.

In het afgelopen decennium groeide Pathé van 12 bioscopen in 2006 naar 25 nu. Het werd daarmee markleider in Nederland. En of dit al niet spectaculair genoeg is, kwam daar de transitie bij van conventionele, 35/70 mm brede celluloid films naar volledig digitale projectie met (3D) Xenon- en laserprojectoren. Ook de online kaartverkoop kende een ongekende opmars. Pathé telt inmiddels 1700 medewerkers, waaronder veel parttimers.

Lees meer

Loyd Slikboer

Healthcare Content Management: het gaat niet om het terugverdienen

Zeker, een Healthcare Content Management (HCM)-systeem helpt ziekenhuizen om bepaalde kosten te drukken. Kostenbesparing mag echter niet meer dan een bijrol spelen bij het bepalen van een langetermijnstrategie voor HCM. Waarom vind ik dat?

Lees meer

Marcel de Groot

AVG voor de zorg

AVG voor de zorg: Eén centraal archief voor opslag en ontsluiting van alle medische beelden en documenten.

Lees meer

Loyd Slikboer

Tussen arts en metaal

De aanbieders van ZIS/EPD-systemen zijn in Nederland op één hand te tellen. Hun markt omvat alle ziekenhuizen en naast cure- soms ook care-instellingen. Hoe anders is dit voor Vendor Neutral Archive (VNA)-systemen: daarvan zijn er dubbel zoveel aanbieders terwijl de markt nog niet half zo groot is. Vooralsnog houden voornamelijk UMC’s en topklinische ziekenhuizen zich actief bezig met deze technologische innovatie. Hoe onderscheidt i3 groep zich van andere aanbieders?

Lees meer

Mischa Hal

Object storage in de herkansing

Al sinds 2009 zijn we als i³ groep actief met oplossingen die file data opslaan als objecten. We zagen al snel dat voor sommige klanten, met name in de gezondheidszorg, het niet meer haalbaar is om data  domweg maar op te slaan zoals we het altijd deden en het dan ook nog eens te gaan back-uppen. In de zoektocht naar alternatieven kwamen wij al vrij snel uit op een object gebaseerd storage systeem.

Lees meer

Femke Smit

Pak de regie over medische beeldinformatie

Beeldvormende medische technologie speelt een steeds belangrijkere rol in diagnostiek en het volgen van het ziekteverloop. Maar omdat ieder systeem zijn eigen beeldopslag kent, hebben artsen nog altijd geen 360-gradenbeeld van de patiënt. Een Vendor Neutral Archive (VNA) kan helpen. Welke voordelen levert dit op voor artsen en patiënten? 

Lees meer

i3 Groep

ROAD Belastingdienst Storage gegund aan i3 groep

De derde ROAD (Rijksoverheid Aanbesteding Datacenters) aanbesteding, ROAD Belastingdienst Storage, is definitief gegund aan ICT-dienstverlener i³ groep.

Lees meer