Actueel

CZ kiest voor i³ groep

28 mei 2024

CZ, een van de toonaangevende zorgverzekeraars in Nederland, heeft als missie om zorg in het land goed, betaalbaar en toegankelijk te houden voor iedereen. Een robuuste en toekomstbestendige ICT-infrastructuur is cruciaal voor CZ om hun diensten effectief te leveren en operationele continuïteit te waarborgen.

Optimalisaties in bestaande back-upomgeving
Met de groeiende dreiging van ransomware-aanvallen in de wereld zocht CZ naar optimalisaties in hun bestaande back-upomgeving. Hoewel ze al gebruik maakten van back-ups, wilden ze extra bescherming en aanvullende maatregelen om hun gegevens optimaal te beveiligen en om snel te herstellen na een ransomware-aanval. Bovendien, gezien hun transitie naar o.a. public cloud-oplossingen, zocht CZ een betrouwbare partner voor het professionele beheer van hun back-upsystemen.

Ontwerp dat voldoet aan moderne veiligheidseisen
In nauwe samenwerking met Veritas en i³ groep ontwikkelde CZ een nieuw back-up ontwerp dat voldoet aan hun specifieke behoeften. Het ontwerp omvat alle moderne veiligheidseisen, waardoor er meerdere kopieën van de data op verschillende locaties opgeslagen zijn. Dankzij de Veritas Flex Appliances en de reeds bestaande locaties van CZ kon aan deze uitgangspunten eenvoudig worden voldaan. Het toepassen van o.a. containerization zorgt voor een flexibele en veilige back-upomgeving die gemakkelijk kan worden aangepast.

De uitrol van het nieuwe back-upsysteem verliep soepel dankzij de specialistisch kennis van i³ groep, samenwerking met CZ infra specialisten en een duidelijke planning en projectsturing. Door de samenwerking met i³ groep en hun CareDesk werd een vlotte overgang van project naar volledig beheer van de back-upomgeving gerealiseerd.

CZ beschikt nu over een moderne back-upomgeving die voldoet aan alle eisen van een hedendaagse IT-infrastructuur en haar toezichthouders. De back-updata wordt maximaal veilig opgeslagen, verspreid over diverse locaties, waardoor CZ te allen tijde kan terugkeren naar een operationele omgeving na een calamiteit.

Back-upomgeving voor toekomstige uitdagingen
De door i³ groep beheerde omgeving stelt CZ in staat om intern efficiënter gebruik te maken van hun IT-resources. Ze kunnen zich nu concentreren op nieuwe ontwikkelingen, terwijl ze verzekerd zijn van een veilige en beschermde IT-omgeving. De succesvolle implementatie van het project toont aan dat CZ goed gepositioneerd is om te anticiperen op toekomstige uitdagingen en de continuïteit van hun operaties te waarborgen.

Wil je dit ook of wil je weten hoe we dit hebben aangepakt? Neem dan contact met ons op.