Actueel

Zet jouw IT-omgeving om van CAPEX naar OPEX

14 sep 2020

Prinsjesdag 2020: voor dit jaar gaat CPB uit van een krimp van dik 5 procent

Voor 2020 was een economische groei van 1.5 procent voorspeld, maar de coronacrisis gaf de economie een enorme dreun: voor dit jaar gaat het CPB uit van een krimp van dik 5 procent. VNO-NCW en MKB Nederland wijzen erop dat  er een hoop onzekere factoren voor ondernemers en de economie blijven bestaan.

Als bedrijf of instelling wil je ook in deze lastige tijden blijven innoveren, hoe zorg je voor een toekomst vaste datamanagement oplossingen zonder die initiële investering?

Zet jouw IT omgeving om van CAPEX naar OPEX

Waar staan deze termen voor? Wat wordt er mee bedoeld? En hoe kan OPEX in periode van onzekerheid de organisatie in continuïteit voorzien? I³ groep denkt met u mee als het gaat om CAPEX (investeringen in vernieuwingsprojecten) maar ook in het bijstellen naar OPEX (operationele kosten, maandelijks bedrag), inclusief onderhoud, ondersteuning en upgrades. Hiermee creëert u financiële ruimte voor investeringen terwijl uw ICT omgeving volledig geoptimaliseerd is om uw business te ondersteunen op een manier zoals u dat wilt, of uw business dit eist!

Betalen naar gebruik

De betaal naar gebruik oplossingen kennen wij natuurlijk allemaal van de Cloud. De interesse naar de Cloud is de afgelopen jaren explosief toegenomen. De belofte van al je datacenter- en werkplekbehoeften voor een vaste prijs per maand, spreekt velen aan. Alleen betalen naar wat je gebruikt en investeringen “in one go” vooraf zijn dan niet nodig. Heb je te weinig capaciteit? Dit is bij Cloud computing geen probleem; zowel het op- als afschalen van resources gebeurt met het gemak van enkele muisklikken. Dit brengt in een CAPEX model direct de nodige kosten met zich mee, omdat er geïnvesteerd moet worden. Nog los van de benodigde inspanningen om alles aan te sluiten, te configureren, monitoren, beveiligen en uit te leveren.

Altijd voorzien van de juiste capaciteit en jouw data in eigen huis

Met ons Care 4 Use model  nemen wij graag de operationele zorg rond uw datamanagement van u over. Care 4 Use van i³ groep zorgt ervoor dat klanten zich geen zorgen hoeven te maken over zaken als performance, continuïteit, beschikbaarheid, en beveiliging. Periodiek wordt alleen betaald voor de gebruikte opslagcapaciteit op basis van een vaste prijs per GB die afhankelijk is van de storage specificaties; alle kosten zijn in deze prijs verdisconteerd. Een combinatie van Managed Services en Pay per Use voor uw On-Premise, Private en Hybride Cloud omgeving.

Ik ben ervan overtuigd dat onze datamanagement oplossingen maar ook onze Total Cost of Ownership modellen CAPEX of OPEX aansluiten op uw behoefte. Uiteraard gaan wij hier graag met u over in gesprek.

Ruud Laarhoven