Actueel

Waarborgen van kwaliteit grootste uitdaging voor IT Ikazia Ziekenhuis

13 jul 2020

Vandaag spreek ik met Patrick Dekkers, Teamleider Service & Techniek bij het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam.
Patrick heeft, ondanks Covid-19, zijn zaakjes op orde. Hij kan dezelfde kwaliteit diensten verlenen die zijn interne klant van hem verwacht. In deze blog vertelt hij  hoe hij daar met zijn team hard voor werkt om dat te realiseren.

Business critical
Het besef dat ICT ‘business critical’ is, is voor een ziekenhuis een belangrijk uitgangspunt volgens Patrick. Probeer je te verplaatsen in de situatie van de organisatie, niet alleen maar technisch, maar ook functioneel en financieel. En, blijf in gesprek met elkaar om verwachtingen te managen.

Kwaliteit
Een ander belangrijk aspect in de relatie met de gebruiker, is volgens Patrick kwaliteit. Het waarborgen van kwaliteit ziet hij vandaag als één van zijn grootste uitdagingen. Waarom? Omdat techniek van vandaag morgen alweer ‘oud’ is. En de hectiek het lastig maakt om je te blijven focussen op de  core business. Rust en weloverwogen keuzes zijn van belang om het beheer van de IT omgeving onder controle te houden en geeft je de tijd om 2 à 3 jaar vooruit te denken. Patrick is ervan overtuigd dat op deze wijze hij zijn eigen team, de klant en uiteindelijk ook de patiënt kan mee laten groeien in de digitalisering van zorg. Stap voor stap en gecontroleerd binnen de opgestelde plannen en budgetten.

woman wears green face mask

Teamwork
Patrick Dekkers doet dit uiteraard niet alleen.  In de afgelopen zes jaar heeft Patrick een team om zich heen geformeerd. Een team van specialisten die hij ook verantwoordelijkheden geeft bij de aanschaf en het beheer van nieuwe technische oplossingen. Daarnaast heeft hij diverse  partners. Specialisten op verschillende gebieden, zoals netwerk, veiligheid, desktops, servers en storage.

Vertrouwt op i3 groep
Patrick vertrouwt ook op de kennis en kunde van zijn partners. I3 groep denkt al heel wat jaren mee over storage-vraagstukken. Zo heeft Patrick eerder dit jaar een strategische keuze gemaakt voor de X20 van Pure Storage omdat deze oplossing in combinatie met de dienstverlening van i3 groep naadloos aansluit op één van zijn belangrijkste doelstellingen: het waarborgen van kwaliteit in zijn dienstverlening.

Raymond Beijen