Actueel

IJsselland Ziekenhuis

01 feb 2019

De ICT omgeving van het IJsselland Ziekenhuis

Het IJsselland Ziekenhuis is een ziekenhuis met 390 bedden in Capelle aan den IJssel. Gert van Zuylen, coördinator systeembeheer, is met een team van ongeveer 10 mensen verantwoordelijk voor de ICT infrastructuur van het ziekenhuis.

Erasmus MC en IJsselland Ziekenhuis zien af van fusie - Al het nieuws uit Rotterdam

De samenwerking met i³ groep

Gert van Zuylen: “Binnen het ziekenhuis neemt het gebruik en belang van ICT steeds verder toe. Het IJsselland heeft als uitgangspunt steeds vaker afgebakende onderdelen uit te besteden. Wij hebben bewust de keuze gemaakt voor het opbouwen van brede kennis in huis om de regiefunctie over de ICT in te kunnen vullen. Daarbij werken wij nauw samen met betrokken, gespecialiseerde partners zoals i³ groep.”

Het IJsselland Ziekenhuis werkt al een aantal jaren samen met i³ groep. Zo heeft het ziekenhuis in het verleden een storage oplossing voor de PACS II omgeving bij i³ groep gekocht. Gert van Zuylen: “Gezien onze goede ervaringen was het logisch om i³ groep ook te betrekken bij de selectie van de storage omgeving voor ons nieuwe PACS systeem. In nauwe samenwerking met i³ groep hebben wij gekozen voor de VNX Unified Storage van EMC.”

Het project

Gert van Zuylen: “Collega’s vertelden me letterlijk dat deze installatie verrassend vlekkeloos is verlopen. Dat heeft i³ groep echt heel goed gedaan. Voor de nieuwe EMC omgeving hebben we een CARE beheerovereenkomst met i³ groep gesloten inclusief aanvullende opties zoals CAREcheck, CAREupdate en CAREnoodhulp. Wij moesten wel wennen aan het uitbestede beheer, omdat we het beheer altijd zelf hebben gedaan. Maar mede dankzij de goede communicatie en korte lijnen met i³ groep verloopt dit soepel.”

De ervaringen met i³ groep

Gert van Zuylen: “De samenwerking verloopt heel prettig, het klikt echt goed met de mensen van i³ groep. Ook over zaken waar i³ groep niet direct verantwoordelijk is denken ze graag mee en helpen ze graag problemen oplossen. Dat is wat wij zoeken: een leverancier die ons probleem begrijpt en snel kan acteren als dat moet. We hebben helaas ook wel eens moeten ervaren dat dat niet altijd vanzelfsprekend is.

We hebben elke drie maanden contact met onze i³ groep service manager. De presales van i³ groep pikt regelmatig dingen op die bij onze situatie passen, zodat wij bij blijven met nieuwe ontwikkelingen. Dat is nog een sterk punt van i³ groep: je kunt met een gerust hart afstand nemen en zij regelen het op de achtergrond.”

Over het IJsselland Ziekenhuis

Het IJsselland Ziekenhuis in Cappelle aan den IJssel is een algemeen regionaal ziekenhuis met 390 bedden. Het ziekenhuis heeft een buitenpolikliniek in Rotterdam Nesselande en een tweede buitenpolikliniek in Krimpen aan den IJssel. Meer dan 1500 medewerkers, 110 medisch specialisten en 220 vrijwilligers zetten zich in voor een goede patiëntenzorg. In nauwe samenwerking met de ketenpartners streeft het ziekenhuis naar de juiste zorg op de juiste plaats, zo dicht mogelijk bij de patiënt. Maag-, darm- en leverzorg is het speerpunt van het IJsselland Ziekenhuis. De zorg voor moeder en kind en de zorg voor (kwetsbare) ouderen zijn belangrijke prioriteit.