Veeam Data Protection Report 2023

Het meest uitgebreide brancherapport over data protectie geeft inzicht in de ontwikkelingen en risico’s onder 4,200 IT-managers. Onderstaand een aantal indrukwekkende cijfers:

81% betaald voor hun vernieuwde polis een hogere premie voor de cyberverzekering.

85% van de organisaties hebben de afgelopen twaalf maanden te maken gehad met ten minste één cyberaanval.

93% van de cyberaanvallen is gericht op de back-up omgeving.

Slechts 18% van de organisaties beschikt over een DR-plan

Verzekeren wordt steeds duurder

Het is steeds lastiger om een cyberverzekering af te sluiten. Het aanbod is beperkt, de verzekeringspremie stijgt en de randvoorwaarden worden verder aangescherpt. Uit onderzoek van Aon blijkt dat afgelopen jaar de prijs al met 26,8% steeg en voor 2023 wordt een nog forsere stijging verwacht. De strengere randvoorwaarden betekenen bijvoorbeeld dat er een getest DR-moet worden overhandigd en dat je ten alle tijden moet beschikken over een up-to-date omgeving.
De specialisten van i³ groep kunnen onder andere samen met jou een gedegen DR-plan opstellen, zodat jij kan voldoen aan de strenge eisen van de verzekeraars.

Back-ups steeds vaker het doelwit van aanvallen

Bij tenminste 93% van de cyberaanvallen werd naast primaire storage-omgeving ook de back-up geïnfecteerd. Vanaf dat moment is herstellen dus geen optie meer en heeft de aanvaller jouw omgeving in de houtgreep. Met een DR-plan aangevuld met immutable back-up (onveranderbaar en encrypted) ben jij in staat uit deze houtgreep te ontsnappen en de schade te beperken.
Zonder financiële schade herstellen van een cyberaanval is helaas een illusie. Het gaat daarbij niet alleen om verloren data en imagoschade, de operationele schade is vaak nog groter; operaties in ziekenhuizen vinden geen doorgang, de schappen van de supermarkt blijven leeg, bankieren wordt onmogelijk. Kortom, ongeacht de branche het stilvallen van jouw organisatie is funest.
Met een DR-plan en immutable back-up til jij jouw cyberweerbaarheid naar een hoger niveau en voorkom jij het langdurig stilvallen van jouw organisatie.

Wat kan i³ groep voor je doen?

Wij helpen organisaties downtime en gegevensverlies te minimaliseren, door middel van onafhankelijk advies dat past bij jouw organisatie. Onze back-up specialisten kunnen samen met jou een uitvoerbaar en getest DR-plan opstellen, zodat er in het geval van een aanval een uitvoerbaar herstelplan klaarligt.
Bekijk de mogelijkheden via onderstaande link.

DR-planning

Data Protection Report 2023

Benieuwd naar alle bevindingen in het Veeam Data Protection Report 2023? Bekijk het rapport via onderstaande link.

 

Veeam Data Protection Report 2023