Professional Services

Van adviseren, ontwerpen, inkopen, bouwen, testen tot oplevering van uw infrastructuur.

Beschikbaarheid over goede informatie is vandaag de dag de randvoorwaarde voor iedere organisatie om zijn doelstellingen te behalen. Dat betekent beter datamanagement en een perfecte technische infrastructuur. Het doel van de infrastructuur is immers het beschikbaar stellen van de juiste data op de juiste plek en op het juiste device aan de juiste medewerker. En dit alles tegen de juiste kosten. En het doel van datamanagement is dit te waarborgen.

 

Business consultancy

i3 Groep stimuleert onze consultants hun jarenlange ervaring om te zetten in nieuwe oplossingen, waarin innovatieve producten een plek krijgen, oude infra wordt vernieuwd, rekening houdend met de totale samenhang en de toekomstige vereisten. Wij willen niet uniek zijn op een klein deelgebied. Het datamanagement en de technische infrastructuur moet gewoon zeer goed op elkaar zijn afgestemd om datgene te leveren wat de klant nodig heeft. Ook voor haar applicaties.

Onze business consultants zijn de specialisten op het gebied van datamanagement. Zij begrijpen wat er nodig is om data op een veilige manier op te slaan en op de juiste manier ter beschikking te stellen in een businessproces. Kortom, zij maken een vertaalslag van uw business naar wat dat betekent voor het datamanagement.

Daadwerkelijk opslaan van data heeft zijn eigen uitdagingen. Niet alleen de infrastructuur is van belang (waar staat het en hoe) maar ook waarmee. Verschillende applicaties kunnen worden gebruikt om dit goed in te regelen. Waaronder bijvoorbeeld een storage management platform waarmee multiple storage silos inclusief de cloud worden bestuurd. Onze business consultants hebben hier de juiste kennis en ervaring en begrijpen hoe de workflows in elkaar zitten om de gebruikers optimaal te faciliteren.

Solution, Inkoop & Implementatie consultancy

Solution 

Onze solution consultants ontwerpen op basis van de input van de business consultants of de expert van de klant een technische oplossing. Zij maken de vertaalslag van ontwerp naar technische architectuur, daarbij rekening houdende met alle eisen die een klant stelt ten aanzien van performance, beschikbaarheid, veiligheid en kosten. En uiteraard met oog voor de vele afhankelijkheden die er bestaan. Zoals afhankelijkheden tussen applicaties die in de public cloud of in het eigen datacenter of de private cloud draaien; afhankelijkheden bij IaaS-capaciteit die op piekmomenten wordt bijgeschakeld; security policies die bepalen welke medewerker vanaf welke locaties en welke devices welke data mag zien en mag wijzigen et cetera.

Binnen Professional Services adviseren we klanten niet alleen over hun server- en storage-omgeving On Premise en in de cloud, we ontwerpen niet alleen, maar we helpen bij de inkoop daarvan en het bouwen, testen en opleveren van deze infrastructuur.

Inkoop 

Wij zijn onafhankelijk. Wij creëren hard- en software bestellijsten en regelen de bestelling bij de fabrikanten die de beste oplossing bieden. Wij kunnen onze inkoopconsultants ook een (al dan niet Europese) aanbesteding laten uitschrijven en in de markt zetten.

Implementatie

Onze technische consultants verzorgen de implementatie. Zij zorgen ervoor dat de realisatie van een project binnen het vooraf afgesproken tijdschema en budget gebeurt, ook als er ergens in het project dingen tegen zitten. Want in ieder project komen meevallers voor, maar ook tegenvallers. Hoe goed je plan ook is en hoeveel potentiële scenario’s je vooraf ook in kaart brengt, in de praktijk loop je altijd tegen verrassingen aan. Dat zijn de momenten waarop onze medewerkers met hun ervaring en betrokkenheid het verschil maken.

Adviseren, ontwerpen, bouwen, testen en opleverenMeer weten?

Laat via onderstaand contactformulier uw gegevens achter en wij nemen snel contact met u op.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?* Ja Nee