Professional Services

Geen zorginstelling is gelijk: een succesvolle aanpak is altijd maatwerk

Ziekenhuizen worden steeds meer afhankelijk van hun data. Het PACS zit vol met medische beelden, het EDP bevat noodzakelijke patiëntinformatie om de diagnose en de daarbij behorende behandelingen (bijvoorbeeld operaties) goed te kunnen uitvoeren. Medische informatie is niet te vergelijken met andere data. De complexiteit, hoeveelheid en opgelegde bewaartermijnen met name voor onderzoeksdata stelt specifieke eisen aan de technische infrastructuur om deze medische informatie op ieder moment en overal ter beschikking te stellen aan zowel de zorg als aan de wetenschap. 

 

CONSULTANCY

Modaliteiten en standaarden zijn anders dan in iedere andere markten met MRI scanners, röntgenapparaten en standaarden als DICOM en HL7; De performance van het EPD en VNA/PACS moet te allen tijde, 24x7, optimaal zijn. Storingen of trage systemen hebben direct een impact op leven en dood; Ziekenhuizen wisselen gigantisch veel data uit met ketenpartners via speciaal voor de zorg ontworpen infrastructuren, bijvoorbeeld XDS. 

Business consultancy

Onze business consultants zijn de specialisten op het gebied van datamanagement in de zorg. Zij begrijpen wat er nodig is om data op een veilige manier op te slaan en op de juiste manier ter beschikking te stellen. Zij maken een vertaalslag van uw zorgpaden naar wat dat betekent voor het datamanagement. Daarbij niet alleen rekening houdend met de situatie van vandaag, maar ook met die van morgen. Denk bijvoorbeeld aan data die patiënten in toenemende mate thuis verzamelen. Of aan het ontstaan van regionale samenwerkingsverbanden waarbinnen nog meer data wordt uitgewisseld dan nu al het geval is.

IMPLEMENTATIE

Solution consultancy

Onze solution consultants ontwerpen op basis van de input van de business consultants en de expert van de klant een technische oplossing. De business consultants maken de vertaalslag van data naar infra architectuur. Daarbij houden ze rekening met de eisen die verschillende gebruikers stellen ten aanzien van performance, beschikbaarheid, veiligheid en kosten. Samen met de klant maken wij de juiste afwegingen, bijvoorbeeld tussen de gewenste snelheid van het beeldarchief en de kosten. De solution consultants snappen de inhoud van de specifieke zorgsystemen, weten het belang van bijvoorbeeld annotaties. Zij begrijpen de urgentie van de arts, wat hij voor data nodig heeft en eisen die hij daaraan stelt voor de optimale behandeling.

 

Inkoop consultancy

i³ is onafhankelijk. Wij creëren hard- en software bestellijsten en regelen de bestelling bij de fabrikanten die de beste oplossing bieden. Wij kunnen onze inkoopconsultants ook een (al dan niet Europese) aanbesteding laten uitschrijven en in de markt zetten.

 

Implementatiediensten

Onze technische consultants verzorgen de implementatie. Zij zorgen ervoor dat de realisatie van een project binnen het vooraf afgesproken tijdschema en budget gebeurt, ook als er ergens in het project dingen tegen zitten. Want in ieder project komen meevallers voor, maar ook tegenvallers. Hoe goed je plan ook is en hoeveel potentiële scenario’s je vooraf ook in kaart brengt, in de praktijk loop je altijd tegen verrassingen aan. Dat zijn de momenten waarop onze medewerkers met hun ervaring en betrokkenheid het verschil maken.

 

Van standaardbouwstenen naar maatwerkMeer weten?

Laat via onderstaand contactformulier uw gegevens achter en wij nemen snel contact met u op.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?* Ja Nee