Informatie-infrastructuur: dé randvoorwaarde voor zorgvernieuwing

 

De vooruitgang in zorg is nog nooit zo snel gegaan als op dit moment. De reden? Het beter benutten van data. Bij het woord data denken de meeste artsen en verpleegkundigen direct aan het EPD, data is echter zoveel meer want het heeft betrekking op diagnostiek en behandeling maar ook op zaken als patiëntlogistiek en communicatie. Data heeft bovendien vele gezichten: van invoervelden in een EPD tot DICOM en non-DICOM beelden, van een gesproken verslag tot een e-mail aan een collega in een ander ziekenhuis. 

In een wereld waarin diagnostiek en behandeling op het niveau liggen als in Nederland, wordt kwaliteit van zorg primair bepaald door het beschikbaar hebben van de juiste data op het juiste moment en op de juiste plek. Zou het niet een uitkomst zijn als zorgverleners altijd in het EPD kunnen blijven werken, ongeacht welke taak ze uitvoeren? En zou het niet handig zijn als alle data die al een keer ergens is vastgelegd automatisch wordt hergebruikt als dat nodig is?

Het ontwerpen, leveren en beheren van communicatie-infrastructuren hiervoor is een vak, ons vak.

Infrastructuur, het fundament voor iedere (IT) organisatie

Innovatieve infrastructuur is een must

De digitale transformatie gaat vrijwel nergens zo snel als in de zorg. Iedere zorgorganisatie heeft zijn patiënten- en cliëntendossiers gedigitaliseerd en vrijwel alle innovatie komt voort uit digitale toepassingen. Of het nu gaat om betere diagnostiek op basis van deep learning of om ouderen die langer kunnen thuiswonen door domotica. Hét fundament waarop deze toepassingen draaien is de infrastructuur. i³ staat voor Innovating Information Infrastructures. U kunt ons inschakelen voor advies, implementatie of het volledige beheer van uw infrastructuur.

Ziekenhuizen worden steeds meer afhankelijk van hun data. PACS systemen vol met beelden, EDP systemen zitten vol met noodzakelijke informatie om de behandelingen en operaties goed te kunnen uitvoeren. Zij zijn niet te vergelijken met andere data verwerkende bedrijven, hun infrastructuur bevat ziekenhuis specifieke onderdelen met veel gevolgen voor hun technische infrastructuur.  

 

Professional services

Uw Infrastructuur in veilige handen

Als zorgverlener bent u meer dan ooit afhankelijk van IT middelen. Of het nu gaat om een veilig en betrouwbaar netwerk of om een snelle en stabiele performance van het systeem om bijvoorbeeld snel medische beelden te raadplegen. Een up to date IT omgeving is van absolute noodzaak om als organisatie succesvol te zijn en te blijven. 

 

Operationele zorg rond de ICT infrastructuur uit handen

Een andere organisatie

Met twee decennia ervaring weten wij als geen ander dat een ziekenhuis of zorginstelling daadwerkelijk 'een andere organisatie' is dan andere profit of non-profit bedrijven. Dat is dan ook de reden dat wij binnen ons i³ Healthcare team een enorme diversiteit aan professionals hebben met een achtergrond in de gezondheidszorg, van IT architect met 20 jaar ervaring in een groot ziekenhuis tot business consultants die alle processen in de zorg kennen.

Vanuit het besef dat we alleen met kwalitatief goede data én de juiste kennis van het speelveld een gezondheidszorg instelling naar een hoger plan kunnen brengen, werken wij vanuit verschillende expertisegebieden samen met iedereen die afhankelijk is van patiënt gerelateerde medische informatie. Van anesthesist tot chirurg en van verpleegster tot behandelaar, of zelfs jurist. Want ook zij zijn tegenwoordig als geen ander afhankelijk van gedegen gedocumenteerde en accurate medische dossiers.

Healthcare HEALTHCARE Enterprise ENTERPRISE

INNOVATING    INFORMATION    INFRASTRUCTURES