Innovatieve infrastructuur is een must

 

De digitale transformatie gaat vrijwel nergens zo snel als in de zorg. Iedere zorgorganisatie heeft zijn patiënten- en cliëntendossiers gedigitaliseerd vrijwel alle innovatie komt voort uit digitale (zorg) toepassingen. Of het nu gaat om betere diagnostiek op basis van deep learning, de inzet van AI-toepassingen ter ondersteuning van de artsen of om ouderen die langer kunnen thuiswonen door domotica. Hét fundament waarop deze toepassingen draaien is de infrastructuur. i³ staat voor: Innovating Information Infrastructures. U kunt ons inschakelen voor advies, implementatie of het volledige beheer van uw infrastructuur.

Ontdek de kracht van data

Digitalisering, de basis van zorgvernieuwing.

Het afgelopen decennium was de focus met name gericht op het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD). Wereldwijd heeft dat geleid tot vele separate en/of geïntegreerde (zorg)applicaties die niet of beperkt informatie onderling uitwisselen. Om de zorg te verbeteren moeten we de volgende stap maken om zowel binnen als buiten het ziekenhuis informatie uit te wisselen.

Basis voor deze informatie uitwisseling is een Healthcare Content Service (HCS) oplossing als aanvulling op het EPD, waardoor snel, efficiënt en betrouwbaar patiënt gerelateerde beelden en data (zowel gestructureerd als ongestructureerd) kan worden opgeslagen en uitgewisseld. Ondersteund door een innovatieve datamanagement infrastructuur kan het HCS naast lokaal ook regionaal worden ingezet, waardoor uitwisseling van relevante patiëntgegevens geoptimaliseerd kan worden over verschillende zorginstellingen heen.

Ons doel is ziekenhuizen en zorginstellingen te adviseren van passende oplossingen zodat digitale content beschikbaar wordt op basis van innovatieve datamanagement infrastructuren. Alles wat nodig is om artsen, specialisten en verpleegkundigen te laten excelleren voor het welzijn van patiënten.

Ziekenhuizen worden steeds meer afhankelijk van hun data. Het PACS zit vol met medische beelden, het EDP bevat noodzakelijke patiëntinformatie om de diagnose en de daarbij behorende behandelingen (bijvoorbeeld operaties) goed te kunnen uitvoeren. Medische informatie is niet te vergelijken met andere data. De complexiteit, hoeveelheid en opgelegde bewaartermijnen met name voor onderzoeksdata stelt specifieke eisen aan de technische infrastructuur om deze medische informatie op ieder moment en overal ter beschikking te stellen aan zowel de zorg als aan de wetenschap. 

 

Professional Services

Uw Infrastructuur in veilige handen

Als zorgverlener bent u meer dan ooit afhankelijk van IT middelen. Of het nu gaat om een veilig en betrouwbaar netwerk of om een snelle en stabiele performance van het systeem om bijvoorbeeld snel medische beelden te raadplegen. Een up to date IT omgeving is van absolute noodzaak om als organisatie succesvol te zijn en te blijven. 

 

Operationele zorg rond de ICT infrastructuur uit handen

Een andere organisatie

Met twee decennia ervaring weten wij als geen ander dat een ziekenhuis of zorginstelling daadwerkelijk 'een andere organisatie' is dan andere profit of non-profit bedrijven. Dat is dan ook de reden dat wij binnen ons i³ Healthcare team een enorme diversiteit aan professionals hebben met een achtergrond in de gezondheidszorg, van IT architect met 20 jaar ervaring in een groot ziekenhuis tot business consultants die alle processen in de zorg kennen.

Vanuit het besef dat we alleen met kwalitatief goede data én de juiste kennis van het speelveld een gezondheidszorg instelling naar een hoger plan kunnen brengen, werken wij vanuit verschillende expertisegebieden samen met iedereen die afhankelijk is van patiënt gerelateerde medische informatie. Van anesthesist tot chirurg en van verpleegster tot behandelaar, of zelfs jurist. Want ook zij zijn tegenwoordig als geen ander afhankelijk van gedegen gedocumenteerde en accurate medische dossiers.

Healthcare HEALTHCARE Enterprise ENTERPRISE