Informatie-infrastructuur: de randvoorwaarde voor iedere digitale transformatie

 

Je hoort vaak: data is de nieuwe olie. Maar waar olie en gas slechts een paar verschijningsvormen kennen, heeft data vele gezichten: gestructureerd, ongestructureerd, data die onveranderlijk is en data die continu wijzigt, streaming data, data in the core en data at the edge. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de honderden verschillende bestandsformaten. De juiste data op het juiste moment in de juiste applicatie heeft businessmodellen van complete industrieën op de kop gezet. We horen altijd de voorbeelden van Uber en AirBNB, maar denk ook eens Bol.com en aan fenomenen als ‘same day delivery’ van online gekochte artikelen bij oa Coolblue, zelfrijdende auto’s of innovatieve leermethodes op basis van interactieve lesmaterialen.

Wat al deze nieuwe businessmodellen met elkaar gemeen hebben, is dat een betrouwbare informatie-infrastructuur de belangrijkste randvoorwaarde is voor succes. Als data niet real-time, zonder menselijke tussenkomst en in het juiste formaat op de juiste plek beschikbaar is voor een klant of medewerker, stopt de dienstverlening. Het goede nieuws is: uw randvoorwaarde is onze kernexpertise. Want het ontwerpen van dergelijke complexe infrastructuren is een vak, ons vak. Wij ontwerpen, leveren en beheren complexe informatie-infrastructuren voor en aan organisaties die een voortrekkersrol willen vervullen in hun sector.

Infrastructuur, het fundament voor iedere (IT) organisatie

Innovatieve infrastructuur is een must

De infrastructuur is hét fundament van iedere IT-omgeving; de noodzakelijke basis die zo efficiënt, stabiel en kosteneffectief mogelijk moet zijn. Het inrichten en eventueel managen van deze belangrijke basis nemen wij u graag uit handen, zodat u zich kunt focussen op het ondersteunen van de businessvraagstukken in uw organisatie. De drie i’s van i³ groep staan voor Innovating Information Infrastructures. Dit is het fundament van ons bedrijf waarop we in de loop der jaren onze kennis hebben opgebouwd.

Beschikbaarheid over goede informatie is vandaag de dag de randvoorwaarde voor iedere organisatie om zijn doelstellingen te behalen. Dat betekent beter datamanagement en een perfecte technische infrastructuur. Het doel van de infrastructuur is immers het beschikbaar stellen van de juiste data op de juiste plek en op het juiste device aan de juiste medewerker. En dit alles tegen de juiste kosten. En het doel van datamanagement is dit te waarborgen.

 

Consultancy, Implementatie & Beheer

Professional Services

Uw Infrastructuur in veilige handen

Als toonaangevende organisatie in uw branche bent u meer dan ooit afhankelijk van IT middelen. Of het nu gaat om een veilig en betrouwbaar netwerk of om een snelle en stabiele performance van het systeem om bijvoorbeeld snel de locatie en inhoud van een zending te raadplegen, of direct alle relevante klantgegevens te kunnen bekijken. 

Dit stelt hoge eisen aan uw ICT organisatie.  Er is een brede en diepgaande ICT expertise en ervaring nodig om de bestaande informatievoorziening in stand te houden, goed te beveiligen en toekomstvast te houden. U bent én uw medewerkers én uw kapitaal kwijt aan beheer en onderhoud van uw ICT infrastructuur terwijl u wellicht deze mensen en middelen juist wilt gebruiken om uw bedrijfsprocessen te innoveren.

 

Managed Services

Unieke aanpak

i³ groep is in veel marktsegmenten actief en wij hebben specialistische kennis en diensten ontwikkeld voor een aantal sectoren zoals overheid, logistiek en de financiële sector. Wij kennen deze sectoren bijzonder goed, begrijpen de uitdagingen die hier liggen en bieden oplossingen die aansluiten bij de vraagstukken die hier spelen. 

Met twee decennia ervaring weten wij als i³ groep als geen ander hoe je binnen een profit of non-profit organisatie, processen en workflows optimaliseert. Omdat wij weten welke specifieke zaken er binnen een organisatie spelen, kunnen wij innovatieve informatie infrastructuren ontwerpen, leveren en beheren die perfect de doelstellingen ondersteunen. Dat is dan ook de reden dat wij binnen ons i³ Enterprise team een enorme diversiteit aan IT-professionals en business specialisten hebben met een achtergrond die aansluit bij onze opdrachtgevers.

Healthcare HEALTHCARE Enterprise ENTERPRISE