Blog

Jul
09
2019

Victor Meerloo

Bescherming van privacy begint bij de bescherming van data

Privacy is een ‘hot topic’ vandaag de dag, mede dankzij de AVG/GDPR wetgeving. In de praktijk blijkt het voor veel organisaties moeilijk om hieraan te voldoen, omdat ze onvoldoende inzicht hebben in de aanwezige data. En zonder inzicht in data is het onmogelijk om de privacy te beschermen. In dit artikel leggen we uit hoe u uw systemen en processen zodanig kunt inrichten, dat de privacy gewaarborgd is en blijft.

Lees meer
Jul
02
2019

Victor Meerloo

Waardeloze data, dure opslag: de 90/10 regel van strategisch datamanagement

Als business consultant maak ik de vertaalslag van bedrijfsvoering naar IT, met een focus op security, IT governance en business continuity vraagstukken. Wat mij in dataclassificatie onderzoeken blijft verbazen is de waanzinnige hoeveelheid data die organisaties opslaan, zonder een duidelijk doel. In dit artikel geef ik een aantal handvatten om een datastrategie vorm te geven waarmee u kosten kunt verlagen en het rendement op uw data kunt vergroten

Lees meer
May
31
2019

Peter van der Torn

Voorkom dat jouw data lake overstroomt

Het IoT, applicaties, beveiligingscamera’s en RFID-tags – tegenwoordig stromen er vanuit alle hoeken gegevens in jouw data lake. Dit is veelal ongestructureerde data, in gigantische hoeveelheden. Data die potentieel belangrijke informatie bevat waar jouw organisatie waardevolle inzichten uit kan filteren. Waar en hoe sla je al deze gegevens op, kostenefficiënt en compliant?

 

Lees meer
May
13
2019

Victor Meerloo, Business Consultant

Software-ontwikkeling door eindgebruikers eindelijk realiteit

Al 40 jaar geleden filosofeerden bedrijven over de mogelijkheid eindgebruikers zelf hun computerapplicaties te laten maken. Daarmee verwachtte men tegen aanzienlijk lagere de kosten zelf software binnen de onderneming te kunnen ontwikkelen.  

Lees meer
May
02
2019

Gerbrand Landman

EPD uit de muur

Veel zorginstellingen worstelen met de capaciteits-spagaat wat betreft hun ICT afdeling: Er is veel meer vraag naar ICT gerelateerde oplossingen dan dat er mogelijkheden zijn die te realiseren. Waar zet het ICT management vervolgens de (soms beperkte) personele capaciteit op in en hoe worden dan de resterende problemen opgelost? That’s the question!

Lees meer
Apr
23
2019

Buddy Tjoe-Ny , Digital Transformation Specialist

Content servicesysteem: kompas op digitaal transformatietraject

In dit nieuwe jaar zullen veel bedrijven en instellingen doorgaan op de weg die ze in het afgelopen jaar zijn ingeslagen: het digitale transformatietraject. En ondanks de vele obstakels veronderstellen veel organisaties flinke stappen op het traject te hebben gezet.

De positieve gedachten over het verloop van transformatieprojecten blijken dikwijls een misvatting; men staat minder ver op het traject dan verondersteld.

Lees meer
Nov
01
2018

i3 Groep

Jeroen Bosch Ziekenhuis legt accent op gezondheid

Uitgaan van wat mensen wél kunnen, dat wil het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch. De focus van de zorg ligt er op mens en maatwerk. Moderne medische technologie en ICT, waaronder apps, spelen hierbij een belangrijke rol.

Lees meer
Aug
02
2018

i3 Groep

Pathe: Onze bioscopen worden multifunctionele theater- en congrescentra

Wij interviewden Barry de Bruin, Director IT bij Pathé. Hij leidde de afgelopen jaren de digitale revolutie bij Pathé in goede banen.

In het afgelopen decennium groeide Pathé van 12 bioscopen in 2006 naar 25 nu. Het werd daarmee markleider in Nederland. En of dit al niet spectaculair genoeg is, kwam daar de transitie bij van conventionele, 35/70 mm brede celluloid films naar volledig digitale projectie met (3D) Xenon- en laserprojectoren. Ook de online kaartverkoop kende een ongekende opmars. Pathé telt inmiddels 1700 medewerkers, waaronder veel parttimers.

Lees meer
Oct
17
2018

Loyd Slikboer

Healthcare Content Management: het gaat niet om het terugverdienen

Zeker, een Healthcare Content Management (HCM)-systeem helpt ziekenhuizen om bepaalde kosten te drukken. Kostenbesparing mag echter niet meer dan een bijrol spelen bij het bepalen van een langetermijnstrategie voor HCM. Waarom vind ik dat?

Lees meer
Feb
07
2018

Marcel de Groot

AVG voor de zorg

AVG voor de zorg: Eén centraal archief voor opslag en ontsluiting van alle medische beelden en documenten.

Lees meer
Jan
03
2019

Loyd Slikboer

Tussen arts en metaal

De aanbieders van ZIS/EPD-systemen zijn in Nederland op één hand te tellen. Hun markt omvat alle ziekenhuizen en naast cure- soms ook care-instellingen. Hoe anders is dit voor Vendor Neutral Archive (VNA)-systemen: daarvan zijn er dubbel zoveel aanbieders terwijl de markt nog niet half zo groot is. Vooralsnog houden voornamelijk UMC’s en topklinische ziekenhuizen zich actief bezig met deze technologische innovatie. Hoe onderscheidt i3 groep zich van andere aanbieders?

Lees meer
Jan
18
2018

Mischa Hal

Object storage in de herkansing

Al sinds 2009 zijn we als i³ groep actief met oplossingen die file data opslaan als objecten. We zagen al snel dat voor sommige klanten, met name in de gezondheidszorg, het niet meer haalbaar is om data  domweg maar op te slaan zoals we het altijd deden en het dan ook nog eens te gaan back-uppen. In de zoektocht naar alternatieven kwamen wij al vrij snel uit op een object gebaseerd storage systeem.

Lees meer
Jan
03
2019

Femke Smit

Pak de regie over medische beeldinformatie

Beeldvormende medische technologie speelt een steeds belangrijkere rol in diagnostiek en het volgen van het ziekteverloop. Maar omdat ieder systeem zijn eigen beeldopslag kent, hebben artsen nog altijd geen 360-gradenbeeld van de patiënt. Een Vendor Neutral Archive (VNA) kan helpen. Welke voordelen levert dit op voor artsen en patiënten? 

Lees meer
Jan
10
2018

i3 Groep

ROAD Belastingdienst Storage gegund aan i3 groep

De derde ROAD (Rijksoverheid Aanbesteding Datacenters) aanbesteding, ROAD Belastingdienst Storage, is definitief gegund aan ICT-dienstverlener i³ groep.

Lees meer
INNOVATING    INFORMATION    INFRASTRUCTURES