Tussen arts en metaal

De aanbieders van ZIS/EPD-systemen zijn in Nederland op één hand te tellen. Hun markt omvat alle ziekenhuizen en naast cure- soms ook care-instellingen. Hoe anders is dit voor Vendor Neutral Archive (VNA)-systemen: daarvan zijn er dubbel zoveel aanbieders terwijl de markt nog niet half zo groot is. Vooralsnog houden voornamelijk UMC’s en topklinische ziekenhuizen zich actief bezig met deze technologische innovatie. Hoe onderscheidt i3 groep zich van andere aanbieders?

Wat is een VNA ook alweer?

De implementatie van een #VNA elimineert informatiesilo’s, zodat #patiëntgegevens middels één universele viewer organisatiebreed te raadplegen zijn voor elke geautoriseerde zorgprofessional, op elk gewenst moment. Het gaat vooral om medische beelden en documenten. Deze gegevens worden eenmalig vastgelegd – aan de bron – en kunnen meervoudig worden (her)gebruikt gedurende het gehele zorgcontinuüm, zowel intra- alsook transmuraal. Dit is mogelijk omdat een VNA kan worden gekoppeld met elke storageoplossing, #PACS of afdelingssysteem, modaliteit (zoals een MRI-scanner), #ZIS/EPD-systeem of zelfs met viewers van derde partijen.

Vijflagenmodel van Nictiz

Nictiz (Nationaal ICT Instituut in de Zorg) geeft terecht aan dat een goed ingerichte interne architectuur ontstaat door afspraken te maken op alle niveaus in de organisatie, met alle betrokkenen. Nictiz onderscheidt in wat zij het Vijflagenmodel noemt de niveaus Organisatie, Zorgproces, Informatie, Applicatie en IT-infrastructuur. i3 groep heeft consultants in dienst die een sparringpartner van het ziekenhuis zijn op al deze niveaus. We zijn daardoor in staat om niet alleen met IT’ers, maar ook met medisch specialisten op niveau te spreken.

Sommige aanbieders gooien de hardware specificaties over de schutting

Als je als aanbieder toegevoegde waarde wilt leveren op alle niveaus, is het niet genoeg om de hardwarespecificaties over de spreekwoordelijke schutting te gooien zodra is bepaald welke softwarecomponenten geïmplementeerd gaan worden. Het VNA mag dan leveranciersonafhankelijk zijn voor wat betreft de onderliggende server- en storagehardware, maar ziekenhuizen moeten op zijn minst begeleid worden bij het maken van keuzes. Kunnen we een objectgebaseerd storagesysteem kiezen als archiefstorage? Kan alles worden ondergebracht bij een extern datacenter en heeft dat impact op performance en eindgebruikersbeleving? Kunnen we geanonimiseerde opleidings- en onderzoeksgegevens verplaatsen naar cloudstorage? Dit is slechts een greep uit de vragen die wij krijgen en veel andere aanbieders laten het hier afweten.

Ketenverantwoordelijkheid voor software én hardware bij één partij

Het unieke aan de propositie van i3 groep is dat wij een totaaloplossing kunnen neerzetten. i3 groep kan naast de VNA/Viewer-software ook de bijbehorende hardware leveren. Beheertaken en support kunnen bij onze CAREdesk worden belegd. De ketenverantwoordelijkheid voor software én hardware ligt dan bij één partij en klanten profiteren van één aanspreekpunt (SPOC), namelijk de CAREdesk van i³ groep.

Dat onze aanpak succesvol is, is in augustus 2017 wederom gebleken toen het Isala uit Zwolle en Meppel, één van de grootste topklinische ziekenhuizen van Nederland, koos voor de oplossing en expertise van i3groep.

Loyd Slikboer

Data Recovery Guru
afbeeldingen/news/103.jpg
Het gaat sneeuwen, of toch niet?
afbeeldingen/news/78.jpg
De belofte van S3 object storage voor medische beelden
afbeeldingen/news/68.jpg
Wat is uw databerg waard?
afbeeldingen/news/66.jpg
Waarborgen van kwaliteit grootste uitdaging voor IT Ikazia Ziekenhuis
afbeeldingen/news/60.jpg
Onbezorgd op vakantie?
afbeeldingen/news/54.jpg
Van SLA naar SLX: het gaat om de beleving
afbeeldingen/news/44.jpg
Wat merkt de radioloog eigenlijk van een Vendor Neutral Archive?
afbeeldingen/news/42.jpg
Groeit het infrabeheer je boven het hoofd? 4 selectiecriteria voor een managed services provider
afbeeldingen/news/39.jpg
Voorkom dat jouw data lake overstroomt
afbeeldingen/news/33.jpg
Bescherming van privacy begint bij de bescherming van data
afbeeldingen/news/36.jpg
Waardeloze data, dure opslag: de 90/10 regel van strategisch datamanagement
afbeeldingen/news/35.jpg
Software-ontwikkeling door eindgebruikers eindelijk realiteit
afbeeldingen/news/32.jpg
EPD uit de muur
afbeeldingen/news/31.jpg
Content servicesysteem: kompas op digitaal transformatietraject
afbeeldingen/news/29.jpg
Jeroen Bosch Ziekenhuis legt accent op gezondheid
afbeeldingen/news/28.jpg
Pathe: Onze bioscopen worden multifunctionele theater- en congrescentra
afbeeldingen/news/27.jpg
Healthcare Content Management: het gaat niet om het terugverdienen
afbeeldingen/news/23.jpg
AVG voor de zorg
afbeeldingen/news/24.jpg
Tussen arts en metaal
afbeeldingen/news/22.jpg
Object storage in de herkansing
afbeeldingen/news/21.jpg
Pak de regie over medische beeldinformatie
afbeeldingen/news/20.jpg
ROAD Belastingdienst Storage gegund aan i3 groep
afbeeldingen/news/.png