Interview met Patrick Dekkers, Solution Consultant bij i³ groep

In januari 2022 heeft i³ groep het team uitgebreid met solution consultant Patrick Dekkers. Wie is Patrick en wat kunnen onze klanten allemaal van hem verwachten? Tijd voor een interview.

Wie is Patrick Dekkers?

Patrick Dekkers is een 52-jarige ICT-professional die na ruim 25 jaar werkzaam in de ICT te zijn geweest, waarvan 12 jaar in de zorgsector, nu aan de slag is gegaan bij i³ groep in ’s-Hertogenbosch. Met zijn komst versterkt i³ groep het team en kan hiermee haar relaties nog meer van dienst zijn.

Een nadere introductie:

Wat was jouw rol binnen VUmc?

Ik ben begonnen als teamcoördinator storage, Linux en monitoring. Vanaf januari 2018 was ik als storage specialist verantwoordelijk voor het hele reilen en zeilen van de IBM Spectrum Scale storage-omgeving.

Waarom heb je voor i³ groep gekozen?

Na ruim 11 jaar was ik toe aan nieuwe stap in mijn carrière. Via mijn netwerk ben ik in contact gekomen met i³ groep, een bedrijf wat zich al ruim 20 jaar richt op de meest complexe storage en back-up oplossingen. Deze expertise en complexiteit van de vraagstukken zie ik als uitdaging in mijn nieuwe rol als Solution Consultant.  Met mijn kennis en kunde en die van mijn nieuwe collega’s staan wij klaar om menig vraagstuk bij bestaande en nieuwe klanten te beantwoorden. Daar zit voor mij de uitdaging in.  Zo ‘spreek’ ik de taal van de artsen en de ICT-managers in het zorglandschap in Nederland.

Wat betekent storage in de gezondheidszorg?

De gezondheidszorg wordt gekenmerkt door een explosieve datagroei. De meest gestelde vraag in de medische wereld is hoe om te gaan met deze groei. Opslag van data, maar ook het beveiligen ervan wordt gezien als een van de grootste en complexe uitdagingen binnen de zorgsector. Wanneer de hoeveelheid data in de petabytes loopt, dan is de uitdaging: hoe ga je dat managen, en hoe ga je dat beschermen en tegen welke prijs?

Welke andere ontwikkelingen zie jij in de storage-markt?

Ook het back-up landschap is veranderd. Traditioneel werd de back-up gebruikt om bestanden terug te halen die (veelal per ongeluk) ‘verloren’ waren gegaan. Op dit moment dient het meer voor bescherming tegen ransomware. Hierdoor kan de ‘business continuity’ gewaarborgd worden en blijf je bij een aanval in control.

i³ groep kan met haar expertise organisaties met dergelijke vraagstukken van dienst zijn. Niet alleen met advies, maar uiteindelijk ook met de levering van de juiste oplossing tot aan het monitoren en/of managen van deze hele back-up omgeving. De klant wordt hiermee dan volledig ontzorgt. Deze diensten biedt i³ groep aan op een pay-per-use basis. Of het nu in je eigen datacenter of in de cloud staat, als klant betaal je alleen voor wat je daadwerkelijk gebruikt.

Is dat ook de visie van i³ groep op storage en back-up?

Ja, dat klopt. De ICT-infrastructuur wordt complexer, expertise steeds schaarser. i³ groep heeft de kennis en kunde in huis om gezamenlijk met de klant op zoek te gaan naar een passende oplossing. Op deze manier wordt er kostbare tijd vrijgemaakt ter verbetering van zorg. Daar waar het uiteindelijk allemaal om draait in de gezondheidssector.

Wat kunnen relaties van jou verwachten?

Mijn passie ligt bij de hedendaagse techniek om met mijn ervaring de complexe problemen samen met mijn collega’s op te lossen. De diversiteit van de problemen, waaronder de vele bedreigingen vandaag-de-dag en de complexiteit zorgen ervoor dat iedere dag weer anders is. Ik stel me zelf ten doel om voor iedere klant een passende oplossing te bedenken gebaseerd op welke fabrikant dan ook.

Ik nodig hierbij iedereen uit om met mij en/of met mijn collega’s in gesprek te gaan. Tal van andere ziekenhuizen gingen u voor.

Het AVL/NKI gunt de vervanging van het backup-systeem aan i³ groep
afbeeldingen/news/98.jpeg
Interview met Patrick Dekkers, Solution Consultant bij i³ groep
afbeeldingen/news/93.png
Nieuwe collega
afbeeldingen/news/92.jpg
Gezond en vitaal
afbeeldingen/news/81.jpg
Verbetering performance van Teams bij Ikazia
afbeeldingen/news/79.jpg
Data-infrastructuur op maat
afbeeldingen/news/75.jpg
Storage is storage niet meer
afbeeldingen/news/74.jpg
De strategische reikwijdte van storage
afbeeldingen/news/71.jpg
Zet jouw IT omgeving om van CAPEX naar OPEX
afbeeldingen/news/70.jpg