Groeit het infrabeheer je boven het hoofd? 4 selectiecriteria voor een managed services provider

Welke ICT-afdeling kent het niet? De business heeft een nieuwe softwaretool aangeschaft en stuurt een mail of jij dat ‘even in beheer kunt nemen’. Of de storage loopt sneller vol dan verwacht omdat de business ineens allerlei data wil bewaren die vroeger gewoon werd weggegooid, maar je krijgt geen budget voor uitbreiding van de omgeving. En wat te denken van de vele trainingen die je medewerkers moeten volgen om up-to-date te blijven? Tijd en geld waarvan je je moet afvragen hoe lang je er iets aan hebt, want de concurrenten trekken zonder gêne aan jouw mensen.

Voeg waarde toe aan de business, niet aan de infrastructuur

Veel liever dan weer een meeting met een storage- of netwerkleverancier over operationele zaken zou je in gesprek gaan met de business over al die data die ze nu opslaan. Want jij ziet allemaal mogelijkheden om de business te ondersteunen, bijvoorbeeld met de inzet van AI voor het zoeken naar patronen en afwijkingen die je de business helpen beter te presteren of efficiënter te werken. En bijvoorbeeld in het meedenken bij de selectie van een softwaretool die de business echt vooruit helpt. Echter, de dagelijkse praktijk is dat je voortdurend bezig bent met ‘keeping the lights on’. Er is gewoon te weinig tijd voor innovatie.
 

Simplistisch denken lost complexe problemen niet op

Het aantal vraagstukken en de eisen vanuit de business wordt steeds groter en complexer, want iedereen wil dat zijn data 24/7 en overal beschikbaar is. Heb je wel eens de tijd genomen om te onderzoeken hoe je het infrastructuurbeheer kunt vereenvoudigen? Complexe problemen vanuit de business zijn veelal niet 1,2,3 opgelost. Tijd is vaak de belemmerende factor om dergelijke uitdagingen op een juiste manier op te lossen. Deze tijd is te winnen door verschillende taken uit te besteden. Op deze manier win je tijd om innovatief mee te denk met de business.  

Infrastructuur en storage capaciteit op maat

Alle reden om misschien toch te kijken naar managed services. Tal van collega’s gingen je voor. En nee, niet naar een provider die ‘infrastructuur uit de kraan’ aanbiedt. Want waar die vergelijking in het verleden erg populair was, weten we nu ook wel dat infrastructuur dusdanig specifiek en complex is, dat het zich niet laat vergelijken met water of stroom. Juist omdat het specifiek is, heb je een managed services provider nodig die zich opstelt als verlengstuk van je eigen IT-afdeling. Je hebt een aanspreekpunt nodig die begrijpt in welke business je zit en wat de impact is van een verstoring in jouw business-processen.
 

Besparen door kennis toe te voegen

Het goede nieuws is: managed services op het gebied van infrastructuur zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Van anonieme IaaS in een public cloud tot PaaS uit een private cloud. Natuurlijk, IaaS van Google, Amazon of Azure lijkt goedkoop. Maar begrijp jij het afrekenmodel? En hoe zit het met complexe facturen die alleen voor de specialist leesbaar zijn en vaak hoger uitvallen dan verwacht. Bedenk wat de meerwaarde is van een partij die jouw business kent, die begrijpt welke datastromen applicaties genereren en welke eisen dit stelt aan het netwerk, rekenkracht en storage-behoefte. En bedenk goed of jouw medewerkers op plezierige wijze met de partner kunnen samenwerken.
 

De 4 belangrijkste selectiecriteria voor een IaaS-provider

Wij hebben een lijstje gemaakt van de vier belangrijkste selectiecriteria die je als organisatie met een complex ICT-landschap kunt gebruiken bij de keuze voor een managed services infrastructuur provider:

  • Kennis en kunde: expertise over business van de klant
  • Prijs: een duidelijk en transparant afrekenmodel
  • Dienstverlening: maatwerk (bijvoorbeeld: 24/7, on-site en/of remote)
  • Relatie: single point of (technical) contact, lead engineer en korte lijnen

i3 groep is een managed services (infrastructuur) provider en gelooft in de kracht van samenwerking. De IT-afdeling focust zich op samenwerking met de business om het maximale rendement uit business-applicaties te halen. i3 groep focust zich op de infrastructuur en alles wat nodig is om optimale performance en beschikbaarheid te regelen.

Lex Tange

Data Recovery Guru
afbeeldingen/news/103.jpg
Het gaat sneeuwen, of toch niet?
afbeeldingen/news/78.jpg
De belofte van S3 object storage voor medische beelden
afbeeldingen/news/68.jpg
Wat is uw databerg waard?
afbeeldingen/news/66.jpg
Waarborgen van kwaliteit grootste uitdaging voor IT Ikazia Ziekenhuis
afbeeldingen/news/60.jpg
Onbezorgd op vakantie?
afbeeldingen/news/54.jpg
Van SLA naar SLX: het gaat om de beleving
afbeeldingen/news/44.jpg
Wat merkt de radioloog eigenlijk van een Vendor Neutral Archive?
afbeeldingen/news/42.jpg
Groeit het infrabeheer je boven het hoofd? 4 selectiecriteria voor een managed services provider
afbeeldingen/news/39.jpg
Voorkom dat jouw data lake overstroomt
afbeeldingen/news/33.jpg
Bescherming van privacy begint bij de bescherming van data
afbeeldingen/news/36.jpg
Waardeloze data, dure opslag: de 90/10 regel van strategisch datamanagement
afbeeldingen/news/35.jpg
Software-ontwikkeling door eindgebruikers eindelijk realiteit
afbeeldingen/news/32.jpg
EPD uit de muur
afbeeldingen/news/31.jpg
Content servicesysteem: kompas op digitaal transformatietraject
afbeeldingen/news/29.jpg
Jeroen Bosch Ziekenhuis legt accent op gezondheid
afbeeldingen/news/28.jpg
Pathe: Onze bioscopen worden multifunctionele theater- en congrescentra
afbeeldingen/news/27.jpg
Healthcare Content Management: het gaat niet om het terugverdienen
afbeeldingen/news/23.jpg
AVG voor de zorg
afbeeldingen/news/24.jpg
Tussen arts en metaal
afbeeldingen/news/22.jpg
Object storage in de herkansing
afbeeldingen/news/21.jpg
Pak de regie over medische beeldinformatie
afbeeldingen/news/20.jpg
ROAD Belastingdienst Storage gegund aan i3 groep
afbeeldingen/news/.png