Data Lake

De waterbron in haar natuurlijke staat

Een data lake is als een waterbron in haar natuurlijke staat.  De inhoud van de bron is water, maar ongezuiverd en nog niet verpakt. Dit in tegenstelling tot een data warehouse, vergelijkbaar als een winkel voor flesjes bronwater. Data lakes binnen de IT worden gebruikt om de grote hoeveelheden aan ruwe (ongestructureerde) data te verzamelen. Deze data wordt opgeslagen en kan daarna voor verschillende doeleinden worden geanalyseerd.

OBJECT STORAGE

De grootste datagroei zien wij dan ook in de ongestructureerde data cq file data. Denk hierbij aan de enorme hoeveelheden data gegenereerd door IoT devices. Al sinds 2009 zijn we als i³ groep actief met oplossingen die ongestructureerde data opslaan als objecten. We zagen al snel dat voor sommige klanten, met name in de gezondheidszorg, het niet meer haalbaar is om data traditioneel op een fileserver op te slaan en het vervolgens mee te nemen in een back-up proces.

Doordat er een ontkoppeling is van het filesysteem en het bestand zelf is object based storage zeer geschikt voor het opslaan van zeer veel bestanden.

Andere prettige eigenschappen van object based storage systemen zijn de ingebouwde technieken om verlies van data te voorkomen, het toevoegen van metadata en voorzieningen om de kwaliteit van de data te waarborgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan automatische processen om de integriteit van de objecten te controleren en te herstellen indien nodig. Failovers zijn bij een juiste inrichting ook niet meer van toepassing, het is ontworpen om gewoon altijd beschikbaar te zijn!

GEACCELEREERDE STORAGE

Met name gestructureerde data kent vaak een karakteristiek waar snelheid en schaalbaarheid van belang zijn. Wij hebben een jarenlange ervaring met het adviseren en implementeren van block storage systemen waarbij soms complexe en dynamische workload een uitdaging is.

Door onze samenwerking met fabrikanten met een duidelijke visie op storage leveren wij storage systemen waarbij uw data altijd beschikbaar, altijd snel en altijd veilig is. Door toepassing van storagesystemen met slimme technologie zoals datareductie betekent dat u, zowel nu als wanneer u gaat uitbreiden, een stuk minder fysieke storageruimte hoeft aan te schaffen.

 

DATA LIFECYCLE

De technologie om data op te slaan heeft uiteraard niet stil gestaan. Welke data wilt u bewaren? Welke data moet u bewaren? Waar slaat u uw informatie op? En hoe snel moeten de gegevens weer beschikbaar kunnen zijn? Dataclassificatie, tiered storage, dynamische en statische gegevens, big data zijn hierbij sleutelwoorden. i³ groep biedt het juiste opslagplatform voor elk type informatie.

Hybride cloud
Cloud is meer dan techniek
afbeeldingen/stock/hybride-cloud-oplossingen.jpg
Data Lake
De waterbron in haar natuurlijke staat
afbeeldingen/stock/storage-53.png
Software Defined Datacenter
Flexibiliteit en slagkracht dankzij het software defined datacenter.
afbeeldingen/stock/software-defined-datacenter-54.jpg
Data security
Niets doen is geen optie
afbeeldingen/stock/hyper-converged-infrastructures-57.jpg


Meer weten?

Laat via onderstaand contactformulier uw gegevens achter en wij nemen snel contact met u op.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?* Ja Nee

INNOVATING    INFORMATION    INFRASTRUCTURES